hellend platgevel

Hellende daken

Een hellend dak maakt deel uit van de Belgische bouwtraditie. Het is een dak dat zowel over ecologische, esthetische, economische als praktische troeven beschikt.

Nieuwbouw en renovatie

Op vlak van hellende daken leggen we ons toe op zowel nieuwe daken als renovatie. We nemen zowel kleine renovaties als volledige constructies voor onze rekening, beiden uitvoerbaar op heel korte termijn. Zo is bijvoorbeeld een normale renovatie op slechts één werkweek klaar. Onze grootste troeven die we kunnen inzetten zijn het groot aantal vakbekwame medewerkers die we ter beschikking hebben, de jarenlange ervaring en de honderden tevreden klanten. 

De juiste isolatie

Isolatie van hellende daken is een belangrijk aandachtspunt, zowel bij nieuwbouw als renovatie. Slecht geïsoleerde of niet geïsoleerde daken staan immers in voor ruim één derde van alle warmteverliezen in een woning. Aangezien de huidige bouwconjunctuur steeds meer nadruk legt op verminderd energieverbruik is het isoleren van uw dak één van de doorslaggevende factoren geworden in het bepalen van het E-peil. Vandaar is het belangrijk dat dit heel secuur en correct wordt uitgevoerd. Gebruik je de zolder enkel als opbergruimte? Dan is het voldoende om enkel je zoldervloer te isoleren. Als je je zolder als volwaardige leefruimte wil gebruiken, isoleer je best het volledige dak. Verder is de keuze van het materiaal heel bepalend. In de zee van verkrijgbare materialen reiken we je graag de hand bij het kiezen van de juiste isolaties, op maat van jouw toepassing.

Zolderse Dakcentrale is specialist in Lood- & Zinkwerken.

Vraag hier je offerte!

Offerte aanvragen

Pannen, leien of overzetdaken?

Qua materiaalkeuze is er een grote diversiteit aanwezig. We bieden een ruim gamma aan pannen, leien of overzetdaken, volledig op maat van uw wensen en noden. Hou er echter rekening mee dat je keuze van materiaal een invloed heeft op een aantal elementen zoals uitvoeringskosten, onderhoudskosten, levensduur en geluidswering.

Sarkingdak

Op zoek naar een makkelijke manier van isoleren? Dan moet je voor het sarkingdak kiezen. Traditioneel komt de isolatie tussen de spanten of kepers. Bij een sarkingdak zit de isolatie echter aan de bovenzijde van de draagconstructie, dus op de kepers. Vooral bij renovaties heeft dit dak een streepje voor: de bestaande binnenafwerking moet namelijk niet weg omdat de werken langs de buitenzijde van het dak gebeuren.

Hulp nodig bij hellende daken?

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Gratis offerte

Referenties