hellendplatgevel

Platte daken

Het plat dak werd in ons land geïntroduceerd in de moderne architectuur omwille van zijn strakke lijnen. Tegenwoordig is het dan ook niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Nieuwbouw en renovatie

Het plat dak is aan een opmars bezig. Deze eens zo onbeminde daksoort wint meer en meer aan populariteit. Toch is een correcte plaatsing, isolatie en afwerking van enorm belang. Wist je bijvoorbeeld dat je best een dakhelling kan hanteren van 2 tot 5 graden? Geen nood, bij ons kan je terecht met al je vragen! Wij helpen je graag verder met zowel nieuwbouw als renovaties van je dak, waarbij we uitsluitend gebruik maken van kwaliteitsmaterialen en zo 10 jaar garantie op ieder nieuw dak kunnen garanderen.

Isolatie: warm dak of omgekeerd plat dak?

Isoleren van een plat dak? Dat is kiezen voor een warm dak of een omgekeerd plat dak. Het warm dak is de meest gebruikte techniek waarbij we de isolatie tussen de dakvloer en de dakbedekking plaatsen. Er is geen spouw waardoor de dakconstructie minder wordt blootgesteld aan de weersomstandigheden en niet kan scheuren of barsten. Onder de isolatie brengen we een dampscherm aan om te voorkomen dat vocht van de onderliggende verdieping de isolatie bereikt en daar gaat condenseren.

Bij het omgekeerd plat dak plaatsen we de dakisolatie bovenop de dakbedekking waardoor deze de laatste laag van de dakconstructie vormt. Aangezien de dakisolatie gewoon bovenop het plat dak kan worden geplaatst, is deze isolatietechniek zeer interessant om een bestaand plat dak te isoleren. Mits een ballastlaag van bijvoorbeeld keien, blijft de isolatielaag volledig beschermd.  

Zolderse Dakcentrale is specialist in Lood- & Zinkwerken.

Vraag hier je offerte!

Offerte aanvragen

Roofing of EPDM?

Voor je dakbedekking kan je kiezen voor een uitvoering in Roofing of in EPDM (Resitrix), beiden dagelijkse kost voor onze vakmannen. Roofing is één van de langst bestaande materialen dat een betrouwbare oplossing garandeert voor een waterdicht dak en veruit het goedkoopste alternatief is. Het zijn lange stroken die bestand zijn tegen ozon en weersinvloeden en een gemiddelde levensduur van 25 jaar hebben.

EPDM is dan weer een synthetisch rubber dat op maat van jouw dak als één geheel wordt gemaakt, dus naadloos past en 100% waterdichtheid garandeert. 

Resitrix is een erkend kwaliteitslabel. Een garantie waardoor je gerust op twee oren kan slapen.

Hulp nodig bij platte daken?

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Gratis offerte

Referenties